JP Trio har sedan 2012 turnerat med sommarprogrammet "Amerikanska Folktoner". Nu återkommer vi sommaren 2017 med ett förnyat program.

 

Vår repertoar är hämtad från den amerikanska folk, pop- och countrykulturen och programmet sträcker sig från de tidiga spirituella sångerna till de mer nutida kompositionerna. Arrangemangen varieras med sång, gitarr, cello, banjo, mandolin, och percussion. Varje år utvecklas repertoaren med nya arrangemang. Se videos för lite smakprov på hur vi kan låta!

 

Vilka är vi?

 

Johanna Persson, född i Landskrona men uppväxt i Halmstad, är från början klassiskt skolad sångerska och cellist. Har gått på Musikhögskolan i Malmö. Undervisar i cello och frilansar även som cellist och sångerska.

 

Jonnie Holmberg, född och uppväxt i Växjö, är trummis, percussionist, sångare och gitarrist. Även Jonnie har läst Musikhögskolan i Malmö och frilansar även han flitigt. Han undervisar på IMP - Ystad Estetgymnasium i slagverk och ensemble.

 

Simon Mårtensson, född och uppväxt i Mönsterås, har många strängar på sin gitarr, sin banjo och sin mandolin. Han är också pianist och har även han examen från musikhögskolan i Malmö. Han undervisar på Skurups folkhögskola samt frilansar även han i en rad olika sammanhang.

 

Vi hoppas se er på någon av våra konserter!